Wat je moet weten over sierkussens

Gepubliceerd op 19 februari 2024 om 15:32

Sierkussens zijn niet alleen ideaal voor een beetje comfort en gezelligheid: ze voegen ook kleur en textuur toe aan je interieur. Met sierkussens kun je op een betaalbare én makkelijke manier de sfeer van elke kamer in een oogwenk veranderen! Hoe je dat doet, ontdek je in dit blog.

 

Welke sierkussens passen in mijn interieur?

Kijk goed welke kleuren al aanwezig zijn in je interieur. Kies vervolgens sierkussens die in hetzelfde kleurenpalet zitten. Creëer een balans tussen de hoeveelheid kleuren in je kamer. Teveel kleuren is erg bepalend voor de sfeer, terwijl te weinig kleuren sfeerloos kan zijn.

 

Heb je een rustig interieur, en wil je geen accentkleur in je sierkussens? Kies dan voor een rustige kleur met print. Denk aan créme, taupe of beige.

Heb je een kleurrijk interieur met verschillende tinten zoals roze, geel en blauw? Laat deze kleuren dan ook terugkomen in de sierkussens.

 

Wat is het mooiste aantal sierkussens op mijn bank ?

Er is geen regel voor hoeveel sierkussens het mooiste zijn. Dat hangt af van de grootte van je bank en je persoonlijke voorkeur. Een oneven aantal, zoals 3 of 5, staat wel mooier dan een even aantal. Sierkussens hoef je trouwens echt niet alleen op de bank neer te leggen. Stapel twee kussens op elkaar en geef ze een plekje in een kast of onder de salontafel. Lekker anders en heel stijlvol!

 

Welke maat sierkussens moet ik kiezen?

De meeste sierkussens zijn 45x45 cm. Deze maat is perfect voor op een normale 2- of 2,5-zitsbank en voor in een fauteuil. Grotere maten zijn niet ideaal voor fauteuils: er blijft dan maar weinig ruimte over om te zitten. Heb je een hoekbank,

U-bank of een heerlijke loungebank? Dan zijn de kussenmaten 50x50 cm en 60x60 cm ook geschikt.

 

Mixen en matchen!

Mix kussens in verschillende patronen, texturen, maten en vormen voor een interessante look. Kom ook eens uit je comfortzone qua kleur, en durf te kiezen voor sierkussens in een accentkleur! Of je nu kiest voor een modern, minimalistisch, hotel-chique, of industrieel interieur: er zijn altijd sierkussens die bij jouw stijl passen.

 

Hulp nodig met het stylen van je interieur? Neem dan vrijblijvend contact met mij op.

Samen maken we er iets schitterends van dat helemaal ‘jij‘ is.

 

Styling By Jo heeft een samenwerking met Thuis met Moon

Foto's Thuis met Moon

Rating: 5 sterren
1 stem

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.